A mi folyónk

A víz az élet forrása. Ahol tavak és folyók vannak, ott van a pezsgő élet. Az Ipoly számos település éltető energiája, a part közelében élők szerint pedig túlzás nélkül családtag is. A határfolyó lassú és olykor csekélyke vize a látszat ellenére nagy idők tanúja. Ám nem csak az ismert történelmi események miatt fontos az Ipoly, a személyes történetek legalább annyira érdekesek és lényegesek.


A mi utcánk

A lakóknak legtöbbször csak az eligazodás azonosítójelei az utcanevek. Szinte senki sem foglalkozik azzal, hogy ki Szabó Lőrinc, Huszár Aladár és Szontágh Pál. Pedig van úgy, hogy érdemes megismerni azt az embert, akiről nevét kapta az utca. Mert lehet, hogy a 4-es számú házban különös és morbid események történtek néhány évtizeddel ezelőtt. Sőt, olyan település is van manapság, ahol két egymásba érő utca két ellenséges személyről kapta a nevét. Azon a helyen azt is megfigyelték, hogy sok a veszekedő szomszéd. Átkozottak-e az ilyen utcák?


A nap krónikája

Összetartozásunkat erősítő napjaink a nemzeti ünnepek. A történelmi pillanatokat megörökítő megemlékezéseken megyszerte több ezer ember vesz részt. A nap során az Ipoly Televízió több település ünnepi perceiből válogat, amelyet már aznap kora este műsorra tűz.


Akvárium

Nógrád megye minden településén van legalább egy kulturális állóvíz. A történelmi hagyományok, a népi kultúra őrzése lehet egyetlen emlékhely és egy nagy tájház is. Tévénézés után ajánlott a horgászás a legkisebb faluban is. Tudjon többet hagyományainkról élőben is!


Extrasport

Amit eddig láttunk, azok az eredmények. Amit most látunk, az az eredmények mögött lévő teljesítmény. Nem egyszerűen az edzés, hanem az ember szellemi és fizikai erejének összehangolása. Kit mi motivál a sportban?


Élő egyház

A történelmi egyházak eseményei 12 percben.


Érintő

Titokban maradó adománygyűjtők, láthatatlan városszépítők, egymásért tenni akaró emberek. Meghívjuk őket, bemutatjuk őket, segítjük őket.


Falvak napja

A magára valamit is adó falvak minden évben legalább egy napon összehívják a település lakóit, hogy mulassanak együtt! Ilyenkor előkerülnek a sosem látott profi szakácsok, a tehetségkutatóból kimaradt tálentumok, és még 90 évesen is eladó a menyasszony! Így mulatnak ma vidéken!


Hagyományőrzők

Könnyű dolguk van a nyugdíjasoknak: állandóan énekelnek, utaznak, énekelnek, utaznak! - Aki ezt állítja, még nem látta azt a háttérmunkát, ami egy-egy fellépés mögött van. A hagyományőrző együttesek minden rendezvényhez vidámságot és pajzán humort is hozzáadnak, nem egyszerűen énekes pacsirták gyülekezetei azok!


Híradó

Nógrád megye, a Börzsöny és a Dunakanyar napi hírösszefoglalója. Összesen 97 település legfontosabb aktuális információi.


Hírhét

Nógrád megye, a Börzsöny és a Dunakanyar heti hírösszefoglalója.


JazzOn!

Az Ipoly Televízió minden év végén saját koncertsorozattal zárja az esztendőt. A nézők akkor minden televíziós műsorvezetővel és szerkesztővel találkozhatnak a rendezvényhelyszínen, megbeszélhetik a műsorokkal kapcsolatos észrevételeket és kiváló alkalom arra is, hogy új produkciók ötleteit tegyék asztalra a borospoharak mellé.


Kalauz

Magyarország egyetlen repülő vonata éppen Nógrád megyében zakatol. Sebessége nem túl meggyőző, talán egy fácánéval mérhető össze. Nem is ezért szeretjük. Ez a vonat olyan helyekre visz el, ahová máskor egyáltalán nem juthat el az utazó. Váltson jegyet és szálljon fel velünk!


Klasszikusok félórája

Márpedig a klasszikus zene ilyen is lehet! Fiatalos, lendületes és szórakoztató klasszikus dallamok, új generációs zenészek közreműködésével.


Made in Hungary

Hogyan készül, ami itthon készül? Hazai termékek titkos gyártóbázisaira látogatunk.


Medicina

Jobb lenne elkerülni a betegségeket, mint azok gyógyításával foglalkozni. De az élet nem ilyen kívánságműsor. Elmondjuk, mit kell tenni a baj megelőzésére, és mi a teendő, ha már megtörtént.


Mérleg

Megtanultuk, megszoktuk, hogy Magyarország legutolsó megyéje Nógrád. Néhány éve azt is tudjuk: nem igaz. Az Ipoly Tv fellebbenti a fátylat, és megmutatja a helyi gazdasági adatok közötti összefüggéseket, és azt, hogy miért kell mától teljesen más mondatokat megtanulnunk a megyei vállalkozókról.


Nógrádi vizeken

Álló- és folyóvizekben bővelkedő környékünkön minden nap zajlik az élet. Turisták, horgászok, szerelmes párok teszik magukévá a tavakat és a folyókat. Ki, melyikre és miért büszke?


Otthon

A családi otthon többet jelent, mint néhány fal és tetőcserép. Apa, anya és a gyerekek, valamint a nagyszülők és a barátok is otthonunk állandó alkotói. Mindenki kiveszi a részét az élet működéséből, a mindennapi teendőkből. A 21. században kinek mi a feladata otthon?


Palócföldi templomok

A vallási élet helyszínei egyben történelmi emlékhelyek is, néhány esetben turisztikai célpontok. Nógrád megye és környéke is vallási kultúrkincsekben gazdag terület.


Rossz társaság

Egy tizenéves számára a nyári szünet megváltást jelent az egész éves tanulás után. Viszont aki nem tud magával mit tenni a legforróbb hónapokban, az könnyen válik egy rossz társaság tagjává. Főleg, ha egy unalmas kisvárosban történik ez. A nyár nem hosszú, de ők gondoskodnak arról, hogy emlékezetes legyen. Örökre.


Sorsok

Mindig csak akkor értékelhető jól és pontosan az ember, ha ismerjük őt és tetteinek motivációit. A valódi 'én' szinte mindig rejtve marad a nyilvánosság elől, amíg nem kérdezik meg őket. És tessék: sok érintett önértékelése szerint nem számít, hogy ki, mit gondol róla, mert ő maga sem tudja, hogy amit tesz, jó-e. Egyszerűen csak teszi a dolgát, míg más tiszteli vagy irigyli őt.


Zetor

Magyarország új és feltörekvő könnyűzenei előadói a magyar vidéken húzzák az igát. Tudják, hogy mit akarnak. Aratni. Ám a dolguk itt sem egyszerű, sok műanyag között elvész a búza. Cáfold meg, mi támogatunk téged!


Zöldszem

Hogy milliókba kerül a környezet védelme? Hogy a politkában ez csak marginális kérdés? Mindenki tehet a jövőért: aki csak ott és csak annyit használja este a világítást, amennyire szükséges, máris spórol és tesz is a környezetvédelemért. Ez csak egyetlen apró példa. Mutatjuk a többit is.